+ Odpowiedz w tym wątku
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Pieszy
    Model
    Mondeo
    Silnik
    2.0 145 KM
    Od
    11 Nov 2016
    Mieszka w
    Krosno

    Problem z drugim biegiem !

    Witam ! Być może był już taki problem jeśli tak to wybaczcie i mnie przekierujcie. Ale do rzeczy, dzisiaj podczas powrotu do domu w ostatnim miejscu w jakim mogłem już wrzucić dwójkę (próg) zacząłem czuć na tym biegu takie tyrkotanie i jakby coś tam przeskakiwało zwłaszcza jak przycisnę dwójkę bardziej do lewej strony i do tył a jak puszcze i jadę to mniej ale czuć i jest to tylko podczas jazdy bez znaczenia czy wcisnę sprzęgło czy nie i na postoju tego nie ma ani na innych biegach też to się nie dzieje... zrobiłem 25 km dziś i wszystko było dobrze i dopiero to poczułem 500 m od domu... więc coś nagle się stało, a auto normalnie jeździ, przyśpiesza itp. tak mi się wydaje. Ktoś pomoże ?? z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc !

  2. # ADS
    Reklama
    Od
    25/05/2012
    Mieszka w
    Forum
    Posty
    Many
     

  3. #2
    Pieszy
    Model
    Mondeo
    Silnik
    2.0 145 KM
    Od
    11 Nov 2016
    Mieszka w
    Krosno
    A zapomniałem dodać że to wygląda w ten sposób, że zależne jest to od prędkości, gdy jadę szybciej, szybciej to terkocze, przeskakuje a gdy wolniej to wolniej i zwalnia razem z autem wygląda to jakby coś tam się obracało, to bardziej czuć gdy się trzyma rękę na lewarku niż słychać...

  4. #3
    Administrator Awatar Netoper
    Model
    Był MKII
    Silnik
    2.5 PB+LPG
    Od
    26 Apr 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Skoro to się dzieje na konkretnym biegu to by wskazywało na problem w samej skrzyni.
    A czy kiedykolwiek sprawdzałeś poziom oleju w skrzyni, o wymianie nie wspominając?
    Wprawdzie Konstytucja gwarantuje wolność wypowiedzi, ale nie gwarantuje wolności po wypowiedzi.

  5. #4
    Pieszy
    Model
    Mondeo
    Silnik
    2.0 145 KM
    Od
    11 Nov 2016
    Mieszka w
    Krosno
    Kiedyś nad tym myślałem ale przyszły inne problemy z autem i to zostawiłem... a tylko na dwójce tak mocno to czuć chociaż na jedynce tez jest to wyczuwalne tylko nie wiem czy było od razu to czuć czy dziś dopiero zaczęło się to pogłębiać

    ---------- Post added at 19:51 ---------- Previous post was at 18:43 ----------

    Tutaj mam filmiki co prawda z innych samochodów ale objawy właśnie coś koło tego. https://www.youtube.com/watch?v=tSq9...t=WL&index=114 -to się dzieje jednak na filmiku gość chyba na postoju to robi a mi się dzieje to podczas jazdy i tylko na dwójce najgorzej bo jak już wspomniałem na jedynce też trochę to dziś poczułem. https://www.youtube.com/watch?v=I-Tm...t=WL&index=115 a tu laguna i to jest też coś podobnego tylko u mnie tego nie słychać ale tak właśnie chodzi im szybciej jadę tym szybciej to "stuka" i odwrotnie. I tak wiem pisze na drugim filmiku, że uszkodzone łożysko ale jednak u mnie tego nie słychać a już na pewno nie aż tak. Więc może teraz ktoś prędzej rozpozna co to może być.

Podobne wątki

  1. [MkI] problem z 3 biegiem
    By karin in forum Podwozie, zawieszenie, napęd i wydech
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 24-01-2017, 21:01
  2. [MkII] Problem z 3 biegiem 1,8 TD
    By Bar2niO in forum Podwozie, zawieszenie, napęd i wydech
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22-08-2011, 21:33
  3. [MkIII] Problem z 4 biegiem...
    By mhelmet in forum Podwozie, zawieszenie, napęd i wydech
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20-08-2007, 16:05
  4. [MkI] problem z 3-biegiem mk1 95 1.8 16v
    By dario67 in forum Podwozie, zawieszenie, napęd i wydech
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-05-2007, 02:37
  5. Problem z 5-tym biegiem
    By rafiks in forum Podwozie, zawieszenie, napęd i wydech
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 29-04-2005, 18:30

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów